HomeConferințe & EvenimenteMarea Lojă Naţională a României are un nou Mare Maestru

Marea Lojă Naţională a României are un nou Mare Maestru

«Conventul de Alegeri al Marii Loji Naţionale a României s-a desfășurat la Hotel RIN Airport (Calea Bucureștilor 255A, Otopeni 075100) pe data de 20 Aprilie 2024 şi a înregistrat un record de prezență. Conștienți de importanța evenimentului și cu un sentiment puternic de apartenență în suflet, toţi Deputaţii s-au prezentat la vot ca să-și exprime în mod democratic preferința Lojilor Simbolice. Venerabilul Frate Florin Nicolae din Bucureşti este noul Mare Maestru al Mari Loji Naţionale a României, conducător legitim al Ordinului nostru Masonic şi i-a succedat PRF Cristi PUIU, după expirarea celui de al doilea mandat consecutiv şi ultimul. Obiectivele sale sunt “asigurarea continuităţii în munca de construcţie, păstrarea nealterată a tradiţiei iniţiatice şi urmărirea progresului moral, apreciind deosebirile dintre membri şi îmbrăţişând toleranţa”.

Prea Respectabilul Mare Maestru ales, proclamat şi instalat (nr. 19 din Registrul Matricol General al Obedienţei, după reconstituire), născut la Ploieşti, jud. Prahova, astăzi în vârstă de aproape 50 de ani, este căsătorit și tată a doi copii. În ceea ce priveşte studiile, Fratele nostru este dublu licenţiat în economie şi ştiinţe politice, iar ulterior s-a dedicat activității antreprenoriale în domeniul Industriei Ospitalităţii şi Turismului. Nu se consideră deloc un om bogat material, dar îşi doreşte să se împlinească din punct de vedere spiritual alături de familie şi de Fraţii săi de suflet: “Fiecare dintre noi a bătut la poarta Templului pentru a-şi descoperi adevăratul Sine. Ca francmasoni, singuri am ales să facem o schimbare reală în viaţă, să ne transformăm felul în care gândim şi acţionăm pentru a fi utili societăţii. Viitorul este creat în prezent de mâinile noastre!” 

Legat de Francmasonerie, Florin a primit Lumina în Respectabila Lojă nº66 “ATHENÆUM” şi face parte din Orientul Bucureşti. A urmat, la termenele stabilite, toate treptele Ritului Scoţian Antic şi Acceptat, fiind cooptat Membru activ (plin) al Supremului Consiliu în 2015 cu funcţia de Mare Secretar General S.I.. A avut două mandate consecutive de Venerabil Maestru în Scaun al Respectabilei Loji nº86 “NICU FILIP” şi a fost ales Mare Ofiţer al Marelui Consiliu în două legislaturi, unde a prestat o activitate masonică intensă la nivel naţional şi internaţional. Ne-a asigurat ferm că îşi va suspenda calitatea deţinută Ad-Vitam la nivelul Gradelor Înalte pe durata mandatelor cu care va fi învestit, pentru a evita orice imixtiune în legislaţia şi administraţia Marii Loji. Conform declaraţiei sale de interese, nu a fost niciodată membru de partid şi nu exercită prerogative de putere publică. De asemenea, pe parcursul său masonic, nu a avut nicio încălcare a disciplinei sau Tradiţiei, manifestând la lucru exactitate, asiduitate şi dorinţă de perfecţionare. Principiul după care se ghidează în viaţă este preluat de la Wilhelm de Orania: “Nu e nevoie să speri pentru a întreprinde, nici să reuşeşti pentru a persevera.” 

Precizăm la finalul comunicatului nostru că Marele Maestru este garantul Tradiției masonice, iar autoritatea sa pe Şantierul iniţiatic este sacră și inviolabilă.»

informații

noutăți