HomeAlocuțiuniAlocuţiunea P∴Il∴F∴ Ruslan OPRESCU, Prea Puternic Suveran Mare Comandor cu ocazia Sărbătorii...

Alocuţiunea P∴Il∴F∴ Ruslan OPRESCU, Prea Puternic Suveran Mare Comandor cu ocazia Sărbătorii Ordinului

Scumpii mei Fraţi,

de la Primul la cel de al 33-lea Grad al R∴S∴A∴A∴,

Despre ce aş putea să vă vorbesc astăzi decât despre Construcţie?! Aceasta este tema noastră eternă ca francmasoni. Observaţi, vă rog, cu atenţie imaginea gravată pe suvenirul Sărbătorii de astăzi.

Oare ce este un pod? Podul este o cale antică de comunicaţie, care a apărut din necesitatea traversării obstacolelor întâlnite pe drum. Cum ar fi o apă, să zicem. Facilitează practic accesul și legătura între două maluri, îmbunătăţeşte conexiunile între comunitățile aferente şi contribuie implicit la dezvoltarea acestora.

Podul este construit de ambele părți din mai multe motive: permite astfel o mai bună stabilitate și susținere în timpul construcției, permite un acces mai ușor pe șantier și o utilizare mai eficientă a resurselor.

Podul trebuie să fie solid și echilibrat structural. Construind din cele două margini, simultan sau secvențial, ne putem asigura că forțele care acționează sunt distribuite uniform, contribuind la stabilitatea structurii. În ceea ce priveşte eficiența, o astfel de tehnică poate accelera serios procesul, se poate lucra simultan la diferite secțiuni, reducând timpul necesar pentru finalizarea proiectului. Discutăm aici şi de siguranța lucrărilor: în caz de urgență sau apariţia unor diverse probleme neașteptate pe o parte, construcția poate continua pe cealaltă parte, lucrarea progresând cu întreruperi minime. Referitor la fundație, sprijinul adecvat este crucial pentru stabilitatea podului pe termen lung… Construind din ambele părți ne putem asigura că fundația este ancorată corespunzător pe fiecare mal.

Revenind la cultura organizaţională şi la Francmasonerie, egocentrismul este în continuă creștere chiar şi între Coloane, iar oamenii devin din ce în ce mai intoleranți. Natura umană dezvoltă egoismul nostru la fel cum natura înconjurătoare dezvoltă un bob de grâu, de exemplu. Dar când îi vom lua de mână pe cei care cred altfel decât noi și vom construi împreună un pod de unitate peste diferențele acumulate, vom descoperi până la urmă de ce suntem “separați” artificial: pentru că este nevoie de două maluri pentru a construi un pod! Și din moment ce natura ne face tot mai încăpățânați, ne lasă aici doar două opțiuni: să ne luptăm între noi sau să transcendem orice dispute și să aşezăm unitatea R∴S∴A∴A∴ deasupra lor. Ca să alegem a doua variantă și să ne salvăm de la autodistrugere, trebuie să considerăm această UNITATE una dintre cele mai importante valori din viața noastră. Diversitatea ne face să strălucim, fără diversitate nu am putea gândi, nu am putea judeca, învăța sau crește. Viața este dezvoltare și schimbare, viața este naștere și moarte, zi și noapte, flux și reflux, furtună și calmitate. Viața este o multitudine de opțiuni împletite cu priceperea Marelui Arhitect pentru a crea nenumărate culori și nuanțe și pentru a menține armonia și echilibrul. Iar cei care doresc să distrugă diversitatea, vor să distrugă viața însăşi!

Vă las acum să trageţi voi singuri concluziile necesare în timpul vacanţei de iarnă şi vă urez tuturor “SĂRBĂTORI FERICITE!”, conform credinţelor pe care le îmbrăţişaţi!

Am zis.

Ruslan OPRESCU

Suveran Mare Comandor

informații

noutăți